20.08.2017

KOKTAJL JAGODOWY Z MANGO

Koktajl jagodowy z mango



  Koktajle mają to do siebie, że nie potrzeba trzymać się ściśle przepisu. Ilości poszczególnych składników są orientacyjne, szczególnie jeśli chodzi o cukier lub jogurt. 

Potrzebne składniki:

na warstwę jagodową:
1 banan
250g świeżych leśnych jagód
sok z 1 limonki
3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka miodu

na warstwę z mango:
1/2 banana
150g puree z mango
1 łyżka jogurtu greckiego

do dekoracji:
granat
liście mięty i werbeny



Sposób wykonania:

1. Składniki na koktajl jagodowy wkładamy do wysokiego naczynia i blendujemy. Można godzinę wcześniej włożyć banana do zamrażalnika, żeby otrzymać zimny koktajl.
Koktajl wkładamy do szklanek i odstawiamy do lodówki.
2. Mango przecieramy na puree, dodajemy banan i jogurt, blendujemy. Nakładamy do szklanek na wierzch jagodowego koktajlu.





Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz