Śliwki w czekoladzie
Śliwki w marcepanie i czekoladzie, lepsze niż jakiejkolwiek firmy sprzedawane w sklepie. Są rewelacyjne! Proste w wykonaniu, smaczne i aromatyczne. Nutka alkoholu sprawia, że smakowo są wyrafinowane. Polecam!
Potrzebne składniki:
Potrzebne składniki:
20 sztuk kalifornijskich suszonych śliwek
150ml spirytusu
150g masy marcepanowej
150g gorzkiej czekolady
100g mlecznej czekolady
100g mlecznej czekolady
Sposób wykonania:
1. Śliwki zalewamy spirytusem i odstawiamy na całą dobę.
2. Marcepan wałkujemy i wykrawamy kółka. Śliwki odsączamy ze spirytusu i zawijamy w masę marcepanową.
3. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Śliwki w marcepanie oblewamy czekoladą i odstawiamy w chłodne miejsce.
Wygodnie jest nadziewać śliwkę na wykałaczkę, następnie zanurzać w czekoladzie, a potem nabijać wykałaczkę w jabłko lub kapustę, aby czekolada ładnie zastygła.
Śliwki w czekoladzie gotowe :) wystarczy teraz ładnie zapakować.
Smacznego!
Wyglądają rewelacyjnie! Koniecznie muszę je zrobić. Dziękuję i pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttps://pl-pl.facebook.com/esmeraldazesmakiem
Dziękuję i polecam :)
Usuńo rany jakie smakołyki, ja poproszę takie śliweczki na jutro :)
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością :) już się robi :)
Usuń