Fondue czekoladowe z truskawkami
Jest to deser, który wymaga minimalnego nakładu pracy i czasu, a jest mega smaczny i efektowny. Szczególnie nadaje się do ogrodowych party. Wyjątkowo dobrze smakuje z Prosecco lub białym winem.
Potrzebne składniki:
100g gorzkiej czekolady
1/2 łyżeczki oleju z pestek winogron
2 łyżki likieru pomarańczowego
truskawki
Sposób wykonania:
Truskawki myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku.
Czekoladę rozdrabniamy na drobne kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju. Zestawiamy, dodajemy likier i przelewamy do naczynia do fondue.
Zapalamy świeczkę w palniku i ... gotowe:)
Smacznego!
Niezwykły deser :)
OdpowiedzUsuńNiezwykły deser :)
OdpowiedzUsuńFajne naczynie :) truskawki i czekolada idealne połączenie:)
OdpowiedzUsuń