21.10.2013

RURKI Z KREMEM

Rurki z kremem



  Bardzo proste ciastka, pod warunkiem, że mamy gotowe ciasto francuskie:)

Potrzebne składniki:

opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
250ml śmietanki 30%
2-3 łyżki cukru pudru
1 jajko
1 łyżka cukru brązowego

Sposób wykonania:

1. Rozmrażamy płaty ciasta francuskiego. Lekko je rozwałkowujemy. Kroimy na paski szerokości około 2 centymetry.


2. Paski owijamy wokół rurek, końcówki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Ciasto smarujemy po wierzchu jajkiem za pomocą pędzeka.



 Posypujemy brązowym cukrem.




3. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 190 stopni około 15 minut, aż rurki przyrumienią się. Wyjmujemy z pieca i studzimy.
4. Ubijamy śmietanę z cukrem.
5. Wypełniamy rurki bitą śmietaną za pomocą rękawa cukierniczego. Można też posypać rurki przesianym cukrem pudrem.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz