Rurki z kremem
Bardzo proste ciastka, pod warunkiem, że mamy gotowe ciasto francuskie:)
Potrzebne składniki:
opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
250ml śmietanki 30%
2-3 łyżki cukru pudru
1 jajko
1 łyżka cukru brązowego
Sposób wykonania:
1. Rozmrażamy płaty ciasta francuskiego. Lekko je rozwałkowujemy. Kroimy na paski szerokości około 2 centymetry.
2. Paski owijamy wokół rurek, końcówki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Ciasto smarujemy po wierzchu jajkiem za pomocą pędzeka.
Posypujemy brązowym cukrem.
3. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 190 stopni około 15 minut, aż rurki przyrumienią się. Wyjmujemy z pieca i studzimy.
4. Ubijamy śmietanę z cukrem.
5. Wypełniamy rurki bitą śmietaną za pomocą rękawa cukierniczego. Można też posypać rurki przesianym cukrem pudrem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz