04.10.2017

PAVLOVA Z OWOCAMI

Pavlova z owocami 



  To niezwykle proste ciasto zachwyca swoim smakiem. Atrakcyjność jego wzrośnie wraz z ilością różnorodnych owoców:)



Potrzebne składniki:

na bezę:
3 białka
150g cukru pudru
szczypta soli
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej

na krem:
250ml zimnej śmietany 30%
250g sera mascarpone
2 łyżki cukru pudru (lub według uznania)

dodatkowo:
sezonowe, świeże owoce

Sposób wykonania:

1. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni. Białka ubijamy z solą, dodajemy po łyże cukru. Na koniec dodajemy skrobię. Na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, nakładamy pianę. Wkładamy do piekarnika i obniżamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy 60 minut, potem obniżamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 30 minut. Wyłączamy piekarnik, bezę zostawiamy w piekarniku do przestudzenia.
2. Ubijamy w misce jednocześnie serek, śmietanę i cukier. 
3. Na bezę nakładamy krem i owoce. 








Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz