31.03.2017

KOKTAJL POŁUDNIOWY

Koktajl południowy



  Koktajl z owocami południowymi i ziołami, z dodatkiem świeżego imbiru i syropu klonowego.

Potrzebne składniki:

1 banan
1 kiwi
garść liści bazylii
imbir
syrop klonowy

dodatkowo;
białko
posypka cukrowa

Sposób wykonania:

1. Do miski wkładamy bazylię, banan, kiwi, imbir starty na tarce i syrop klonowy (ilość według uznania).



 Wszystko blendujemy. Wkładamy do lodówki. Jeśli chcemy, aby koktajl był bardzo zimny, przed blendowaniem wkładamy banan do zamrażalnika na około godzinę. 
2. Brzeg naczynia w którym będziemy podawać koktajl zanurzamy w białku, a następnie w posypce. Odstawiamy do zaschnięcia.



3. Naczynie napełniamy koktajlem, dekorujemy. 







Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz