17.07.2019

CUPCAKES ŚMIETANKOWE Z KREMEM MARSHMALLOWS

Cupcakes śmietankowe z kremem marshmallows 

650

  Proste, smaczne śmietankowe cupcakes sprawdziły się już wielokrotnie. W tym przepisie proponuję ciekawy i bardzo smaczny krem z pianek marshmallows. Szczególnie dzieciom będą smakowały te ciasteczka:) 

Potrzebne składniki:

na ciasto:
84g masła w temperaturze pokojowej
155g cukru pudru
86g gęstej śmietany
100g białka
163g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
90g mleka
30g wody

na krem:
40 sztuk pianek marshmallows
3/4 szklanki mleka
125g serka śmietankowego typu philadelphia
250g śmietany zimnej 30%

dodatkowo:
maliny świeże i liofilizowane

Sposób wykonania:

1. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Miksujemy masło z cukrem, dodajemy śmietanę, rozbite wcześniej białka (ale nie ubite tylko rozbełtane), następnie dodajemy mąkę, proszek, sól, mleko i wodę. Wszystko możemy mieszać ręczną trzepaczką lub mikserem na małych obrotach. 
2. Napełniamy foremki do cupcakes i pieczemy około 20-25 minut (test suchego patyczka).

650

3. Do rondelka wkładamy pianki i mleko i podgrzewamy na delikatnym grzaniu lub w kąpieli wodnej, aż pianki się rozpuszczą. Studzimy. Miksujemy serek, dodając po łyżce rozpuszczonej masy. Śmietanę ubijamy w drugiej misce i delikatnie mieszamy z serową masą. Wkładamy do worka cukierniczego.
4. W ciastkach wydrążamy miejsce na maliny, wkładamy do otworów i szprycujemy krem. Posypujemy liofilizowanymi malinami. Dekorujemy według swojego uznania. 

650

650

650

650


Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz