6.09.2018

CUPCAKES BISZKOPTOWE

Cupcakes biszkoptowe

650


  Ciasto na te babeczki jest inne niż zazwyczaj piekę. Jest jednak równie smaczne, bardzo delikatne, wilgotne, biszkoptowe. Takie babeczki można udekorować kremem lub bitą śmietaną. Latem dajemy obowiązkowo sezonowe owoce, są wtedy niebiańsko smaczne. 


Potrzebne składniki:

na ciasto:
190g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
120g masła w temperaturze pokojowej
150g cukru pudru
2 jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
120g mleka w temperaturze pokojowej

na krem:
100g masła w temperaturze pokojowej
50g nutelli
2 łyżeczki kakao
3 łyżki cukru pudru
250g sera śmietankowego typu philadelphia

do dekoracji borówki, czekoladki, posypka cukrowa, mięta

Sposób wykonania:

1. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Przygotowujemy papilotki do cupcakes. Masło miksujemy z cukrem, dodajemy po jednym jajku. Dodajemy po kolei ekstrakt, sól, mąkę, proszek i na końcu mleko, cały czas miksując. Wypełniamy foremki do 2/3 wysokości. Pieczemy około 20 minut (test suchego patyczka). studzimy na kratce.

650

2. Wszystkie składniki na krem miksujemy w jednej misce, aż do uzyskania gładkiego kremu. Krem umieszczamy w worku cukierniczym z tylką w kształcie gwiazdki i dekorujemy babeczki. 
Dekorujemy według swojego uznania :)

650

650



Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz