O MNIE



Moja kuchnia jest dla mnie miejscem wyjątkowym. To słodka oaza spokoju.
Gdy piekę ciasto, miksuję krem czy dekoruję tort, nic innego nie zaprząta mojej głowy.
W mojej kuchni nie ma stresu, nie ma pośpiechu, nie ma zmartwień- zostawiam je za drzwiami.
Wierzcie mi, to najlepsza terapia na skołatane nerwy, codzienne zmartwienia, czy zwyczajną nudę ! :-)

Pasja gotowania towarzyszyła mi przez całe życie, chociaż nie zawsze
miałam czas poświęcić się jej tak jak teraz. Jestem matką dorosłej już córki, która mieszka w Szwajcarii. Moje słodkie inspiracje pochodzą w dużej mierze z podróży do tamtych alpejskich miejsc pełnych czekoladowych aromatów i wyrafinowanych smaków.

W moim życiu zawsze pracowałam na najwyższych obrotach.
Byłam dyrektorką placówki, wieloletnią redaktorką naczelną czasopisma, pracowałam jako projektantka wnętrz, gdzie spełniałam swoją pasję do piękna i sztuki. Obecnie mieszkam pod miastem, wśród zieleni i przyrody parku krajobrazowego. Mój ogród jest pełen pachnących ziół i przypraw, które niejednokrotnie wykorzystuję do wzmocnienia smaków w moich słodkich kulinarnych kreacjach.

Sweet Orange, czyli Słodka Pomarańcza to mój sposób na podzielenie się z Wami przepisami na pyszne ciasta i piękne życie !

6 komentarzy:

  1. Zostałam Pani fanką:)kocham słodkości a tu tyle inspiracji . Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, jest mi bardzo miło :) i również pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Od dwóch dni przeglądam Pani blog ze wspaniałymi delicjami i zachwycam się .Chciałabym coś upiec i nie wiem od czego zacząć ?? Wszystko tak smakowicie wygląda.
    Gratuluję ! Pozdrawia serdecznie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję:) ...mój faworyt to tort pistacjowy:) ale uwielbiam też wszelkie musy: owocowe i czekoladowe...proszę napisać, jeśli coś smacznego wyjdzie z przepisu z mojego bloga, będzie mi bardzo miło:) pozdrawiam

      Usuń
  3. Dzień dobry Pani Wando:)
    Pani blog faktycznie jest super inspiracją do wielu kulinarnych przygód. Bardzo sie cieszę,że umieściła Pani przepisy wspaniałego cukiernika Christophera Michalaka. Jestem pod wielkim wrażeniem tego co Mistrz Cukiernictwa proponuje. Żałuje tylko,że nie ma przekładu jego książek w języku polskim. Francuskiego nie znam a tłumacz internetowy pozostawia wiele do życzenia, a w tych przepisach dokładność jest niezbęda. Bardzo Pani dziękuje za umieszczenie przepisu, mam nadzieję,że Pani umieści jeszcze inne przepisy Pana Michalaka np. na sernik :) pieczony w niskiej temperaturze. Pozdrawiam Panią serdecznie i życze smaych sukcesów i przyjemności w życiu. Asia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że moj blog jest inspirujący, to duża satysfakcja dla mnie. Zapraszam po nowy przepis właśnie cukiernika Michalak z jego najnowszej książki:) W tym roku stawiam przede wszystkim na przepisy mistrzów cukiernictwa:)
      Zapraszam:)

      Usuń