Moja
kuchnia jest dla mnie miejscem wyjątkowym. To słodka oaza spokoju.
Gdy
piekę ciasto, miksuję krem czy dekoruję tort, nic innego nie zaprząta mojej
głowy.
W mojej kuchni nie ma stresu, nie ma
pośpiechu, nie ma zmartwień- zostawiam je za drzwiami.
Wierzcie mi, to najlepsza terapia na
skołatane nerwy, codzienne zmartwienia, czy zwyczajną nudę ! :-)
Pasja gotowania towarzyszyła mi przez
całe życie, chociaż nie zawsze
miałam czas poświęcić się jej tak jak
teraz. Jestem matką dorosłej już córki, która mieszka w Szwajcarii. Moje
słodkie inspiracje pochodzą w dużej mierze z podróży do tamtych alpejskich
miejsc pełnych czekoladowych aromatów i wyrafinowanych smaków.
W moim życiu zawsze pracowałam na
najwyższych obrotach.
Byłam dyrektorką placówki, wieloletnią
redaktorką naczelną czasopisma, pracowałam jako projektantka wnętrz, gdzie
spełniałam swoją pasję do piękna i sztuki. Obecnie mieszkam pod miastem, wśród
zieleni i przyrody parku krajobrazowego. Mój ogród jest pełen pachnących ziół i
przypraw, które niejednokrotnie wykorzystuję do wzmocnienia smaków w moich
słodkich kulinarnych kreacjach.
Sweet Orange,
czyli Słodka Pomarańcza to mój sposób na podzielenie się z Wami
przepisami na pyszne ciasta i piękne życie !
Zostałam Pani fanką:)kocham słodkości a tu tyle inspiracji . Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję, jest mi bardzo miło :) i również pozdrawiam :)
UsuńOd dwóch dni przeglądam Pani blog ze wspaniałymi delicjami i zachwycam się .Chciałabym coś upiec i nie wiem od czego zacząć ?? Wszystko tak smakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuńGratuluję ! Pozdrawia serdecznie
Dziękuję:) ...mój faworyt to tort pistacjowy:) ale uwielbiam też wszelkie musy: owocowe i czekoladowe...proszę napisać, jeśli coś smacznego wyjdzie z przepisu z mojego bloga, będzie mi bardzo miło:) pozdrawiam
UsuńDzień dobry Pani Wando:)
OdpowiedzUsuńPani blog faktycznie jest super inspiracją do wielu kulinarnych przygód. Bardzo sie cieszę,że umieściła Pani przepisy wspaniałego cukiernika Christophera Michalaka. Jestem pod wielkim wrażeniem tego co Mistrz Cukiernictwa proponuje. Żałuje tylko,że nie ma przekładu jego książek w języku polskim. Francuskiego nie znam a tłumacz internetowy pozostawia wiele do życzenia, a w tych przepisach dokładność jest niezbęda. Bardzo Pani dziękuje za umieszczenie przepisu, mam nadzieję,że Pani umieści jeszcze inne przepisy Pana Michalaka np. na sernik :) pieczony w niskiej temperaturze. Pozdrawiam Panią serdecznie i życze smaych sukcesów i przyjemności w życiu. Asia
Cieszę się, że moj blog jest inspirujący, to duża satysfakcja dla mnie. Zapraszam po nowy przepis właśnie cukiernika Michalak z jego najnowszej książki:) W tym roku stawiam przede wszystkim na przepisy mistrzów cukiernictwa:)
UsuńZapraszam:)